Camping meer van Annecy

Wil je kamperen aan een meer in Frankrijk, kijk dan eens op ‘camping meer van Annecy’. Het meer van Annecy, Lac d’Annecy, is het bekendste meer van Frankrijk. Je kunt hier verschillende watersporten beoefenen, maar ook fietsen en wandelen door de bergachtige omgeving. Jaarlijks komen vele toeristen op de grote of kleine campings af die langs de oevers van het meer liggen. Als je met kinderen op vakantie gaat, kun je kiezen voor een camping met een waterpark, zoals camping La Ravoire. Zowel het zwembad voor de kleintjes, als het zwembad voor gevorderde zwemmers is verwarmd. Bovendien is er een overdekt gedeelte, zodat zwemmen bij slecht weer ook een mogelijkheid is. Op Camping L’Ideal is meer dan genoeg te doen voor zowel volwassenen als kinderen. Alleen al omdat het zwemcomplex vijf spectaculaire waterglijbanen heeft. De grootste trekpleister van een camping meer van Annecy is en blijft toch wel de prachtige omgeving en het meer waar je veel watersporten kunt beoefenen. 

Camping in de Vogezen

Vosges is een departement in het oosten van Frankrijk en bestaat uit twee verschillende landschapstypen. Zo vind je in het westen beboste heuvels afgewisseld met ‘oud’ cultuurlandschap en in het oosten ligt het gebergte de Vogezen. Hier vind je hogere bergen afgewisseld met stukjes landbouw. Het departement is rijk aan natuur en ligt in het stroomgebied van drie verschillende rivieren: de Maas, de Moezel en de Rhône. Je kunt hier heerlijk wandelen, bijvoorbeeld in het natuurpark des Ballons de Vosges. Of breng eens een bezoek aan één van de historische steden Épinal, Neufchâteau of Vittel. De Vogezen is bij uitstek geschikt voor de ideale kampeervakantie in de natuur. Een Vogezen camping is makkelijk te vinden. Het zijn er ontzettend veel, denk bijvoorbeeld aan:

  • Camping Lac de Moselotte
  • Camping Le Giessen
  • Camping Le Val de Bonnal
  • Kleine camping Vogezen: Au Clos de la Chaume
  • Camping la Steniole

Vogezen camping

De Vogezen hebben mooie berggebieden met veel bossen, meren én watervallen. Als je op een camping in de Vogezen bent, breng dan eens een bezoek aan Cascade de Tendon waar je al wandelend kunt genieten van twee watervallen, waarvan de grootste maar liefst 35 meter hoog is. Ben je op zoek naar campings Vogezen voor een vakantie met kinderen, kijk dan eens op galekkeropvakantie.nl bij camping Le Domaine des Bans. Dit is één van de campings Vogezen waar kinderen zich helemaal kunnen uitleven in de diverse zwembaden met spectaculaire glijbanen. Na een heerlijke dag wandelen en zwemmen kun je als ouders ook nog genieten van een welverdiende massage. Ultiem ontspannen dus!