Hoe wordt Solid Surface gebruikt voor hotels en recreatie?

Solid Surface is een materiaal dat over de afgelopen decennia enorm populair is geworden. Deze trend is zeker bij hotels en in recreatie sterk zichtbaar. Wat maakt dit materiaal zo populair in deze sectoren? Wat zijn de unieke eigenschappen van Solid Surface en hoe worden deze toegepast?

Wat is het?

Solid Surface is een composiet materiaal. Het is een combinatie van mineralen en harsen. Specifiek is het gemaakt van aluminium trihydraat (ATH) en acryl, epoxy of polyesterhars. Deze combinatie levert wel een materiaal op met unieke eigenschappen dat zeer geschikt is voor een breed scala aan toepassingen.

Schoonmaak

Een van de voornaamste redenen waarom Solid Surface zo succesvol is in de hotel en recreatiebranche is het gemak in de schoonmaak. Er is bijna geen schoonmaakmiddel voor nodig. Daarnaast tast schoonmaakmiddel het materiaal ook niet aan. Ook is het materiaal vochtbestendig. Al deze eigenschappen maken het ideaal voor bijvoorbeeld badkamers in hotels. 

Flexibel

Solid Surface kan ook makkelijk in allerlei stijlen inrichtingen ingebouwd worden. Het materiaal is namelijk zeer buigzaam en bewerkbaar. Daarnaast is het in allerlei kleuren te krijgen. Dit betekent dat je het materiaal perfect naar jouw smaak kan aanpassen. In de hotel en recreatiebranche is dit dus ideaal om het materiaal aan te passen aan de huisstijl.

Hygiënisch

Naast het gemak in de schoonmaak is Solid Surface een heel hygiënisch materiaal. Het composiet materiaal is naadloos en niet poreus. Naden zijn de grootste vijand van elk materiaal wat hygiënisch moet blijven. In naden hopen vuil, bacteriën en andere rotzooi zich op. Ook betekent dit dat vuil alleen oppervlakkig achterblijft en gemakkelijk weggeveegd kan worden. Dit composiet materiaal is dan ook ideaal voor professionele keukens en eigenlijk alle andere ruimtes in hotels.

Duurzaam en voordelig

Een ander niet onbelangrijk voordeel van Solid Surface is dat het duurzaam is. Het blijft lang goed en is dus zeer geschikt voor lange termijn investeringen. Een van de grondstoffen van het materiaal, ATH, is ook een bijproduct van de winning van bauxiet. Dit betekent dat de productie ervan relatief goedkoop is en weinig extra grondstoffen kost. Dit maakt het ook nog eens voordelig.

Solid Surface is in de hotel en recreatiebranche immens populair en dat is niet gek. Het materiaal is perfect voor het gebruik in badkamers, keukens, gangetjes, hallen, noem het maar op. Ook is het nog eens duurzaam en goedkoop.