Onmisbare items als je op vakantie gaat

Alhoewel het nu herfst is en we in een nogal vreemde periode zitten allemaal, zullen er waarschijnlijk velen zijn die toch al een vakantie hebben geboekt voor het komende jaar. Zo een vakantie zelf is erg ontspannend, maar het inpakken kan soms veel druk opleveren. Zeker als je iets vergeet, kan dit erg frustrerend zijn. Daarom is een paklijst met alle belangrijke items toch ideaal? Daarom zet ik hieronder de belangrijkste items op een rij.

Documenten en medicijnen die van belang zijn

Het spreekt voor zich, maar het inpakken van de belangrijkste document in echt een must. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je paspoort, zorgpas, rijbewijs, visum (indien nodig), hotelbewijs en de vliegtickets. Als je naar een ver land reist waar de medicatie die je slikt misschien niet is toegestaan dan is het van belang om een bewijs te hebben zodat dit geen problemen voor je kan opleveren. Daarnaast is het ook aan te raden om paracetamol en diarreeremmers mee te nemen, die kunnen namelijk nog wel eens handig van pas komen. Ook is het belangrijk om je persoonlijke medicatie niet te vergeten, voor de vrouw zal dit bijvoorbeeld de anticonceptie pil zijn.

Handige accessoires om mee te nemen

We vullen de koffer vaak eerst met onze kleding en schoenen, denk aan slippers, bikini’s, zwembroeken, jurkjes, shirts en ga zo maar door. Naast je kleding is het ook handig om een klein tasje en een kleine dames portemonnee mee te nemen, dit zal namelijk handig van pas komen als je bijvoorbeeld naar het strand gaat. Voor mannen zal zo een kleine accessoire vaak een leren pasjeshouder zijn.

Ook is een goed boek of een e-reader een aanrader! Ga je met kinderen op vakantie? Neem dan vooral ook vele spelletjes mee zodat ze zich geen moment zullen vervelen!