Agriturismo ervaren in Spanje

Als je nieuwsgierig bent naar het andere, echte Spanje, dan is een agriturismo vakantie een goede keuze. Dat zijn vakanties in agrarische gebieden, vaak een eindje van de drukte van kust op grote steden. Een bijzondere agriturismo vakantie kan je boeken via Refugio Marnes. Dit is een kleinschalige originele aanbieder van authentieke Spaanse vakanties op een gerestaureerd boerenerf, een Finca met twee bijgebouwen, de schaapskooi la Ruina en de stallen, los Establos. Behalve losse overnachtingsmogelijkheden van een of meerdere dagen of een week, kan je ook kiezen voor arrangementen, zoals een wandelvakantie.

Wandelen en genieten

In dit laaggebergte in het rustige maar ruige achterland van de Costa Blanca kan je prima wandelen, zeker ook in de herfst, winter en de nazomer. Juist in deze perioden van het jaar biedt Refugio Marnes verschillende wandelarrangementen aan, voor beginners en meer gevorderde wandelaars. Wandelaars kunnen kiezen naast hun onderdak alleen ontbijt nemen, volpension kiezen of gewoon zelf koken. De temperatuur ligt meestal tussen 18 en 25 graden Celsius.  Heerlijk, maar niet te warm.

Natuur en cultuur

Wil je liever fietsen, golfen,vogels kijken, lekker eten of van het uitzicht genieten, dan is dat ook prima.  Je kunt gaan voor een actieve vakantie of juist niet. Verder kan je ook de omgeving verkennen en mooie, oude Spaanse dorpen en steden bezoeken, zoals natuurlijk de steden Valencia en Alicante. Zij liggen op ongeveer een uur rijden van de Finca. Dat is ook praktisch voor de heen- en terugreis. Zie verder www.refugiomarnes.com