Citytrip Lissabon: dit is er te zien

Een citytrip naar Lissabon is één van de opkomende reizen naar steden in Europa die je eigenlijk nu moet ondernemen. Juist omdat de bestemming nog in opkomst is, kan je er nu alle kanten uit. Daardoor is het een plek waar de meer klassieke stedentrippers hun draai kunnen vinden, maar ook een stad die past bij jonge bezoekers, die naar hele andere dingen zoeken in een stad. Juist daarom is het interessant om eens te bekijken wat er allemaal te doen is. Dat is immers veel meer dan dat je altijd gedacht had.

Het weer in Lissabon

De belangrijkste reden waarom een citytrip Lissabon een goed idee is, is natuurlijk het weer. De stad ligt in één van de delen van Europa waar de meeste zonuren per jaar te noteren zijn. Zo is het dus in eigenlijk elk jaargetijde een geschikte bestemming om naartoe te trekken. Daarbij komt dat er ook een echte Mediterraan klimaat heerst. Omdat in deze stad ook veel buiten te beleven valt, bijvoorbeeld in de vele groene parken, is dit weer natuurlijk perfect. De parken zijn dan ook een bezienswaardigheid op zichzelf de het de moeite waard maken om naar de Portugese stad te komen.

De geschiedenis

Lissabon is als citytrip ook geschikt omdat het een stad betreft met een lange geschiedenis. Dit wordt misschien wel vaker gezegd over steden, maar in het geval van de Portugese hoofdstad telt dit in extreme mate. De stad is immers de op-één-na oudste van Europa. Omdat door de eeuwen heen het één en ander goed bewaard is gebleven, is het dus ook zo dat al deze bijzonderheden in een stadswandeling goed te zien zijn. Voor liefhebbers van geschiedenis en oudheid komen hier dus in grote mate aan hun trekken. Juist dat maakt de stad ook zeer geschikt om te bezoeken.

Voor jongeren

De andere kant van wat deze reis te bieden heeft zal vooral jongeren aanspreken. Een citytrip naar Lissabon is namelijk ook een trip naar een bruisende stad. Zowel overdag als in de avonduren is er van alles te beleven in de bars, restaurants en clubs. Het uitgaan in Lissabon gaat ook ’s nachts door. Overdag zijn de winkelstraatjes druk. Dat komt onder andere doordat het gemeentebestuur authentieke winkels en specifieke ideeën sterk stimuleert. Daardoor is hier veel te vinden wat op andere plekken in de wereld niet te vinden is. De stad heeft daardoor een uniek eigen imago kunnen opbouwen.

Aan het strand

Waar je misschien niet aan denkt als het gaat om een citytrip naar Lissabon, is een dagje aan het strand. Dit lijkt immers niet direct te passen bij de kenmerken van een grote en aantrekkelijke stad. Toch is het zo dat hier uitgestrekte stranden te vinden zijn. Doordat het weer eigenlijk altijd geschikt is, kan het dus zomaar een goed idee zijn om een dag op één van deze stranden door te brengen. Zeker wanneer voor de wat langere stadsreis gekozen wordt kan een ontspannende dag ertussen lekker uitkomen. Dat maakt het dan ook een zeer verrassende optie voor iedereen.

Portugese keuken

Ook de koks van de stad zijn van hoog niveau. In de vele restaurants en bars van de stad zijn dan ook allerlei verschillende gerechten te proeven die perfect passen bij deze stad. De Portugese keuken is misschien niet direct de meest bekende, maar dat neemt niet weg dat er veel bijzonders te proeven is. Traditioneel draait het koken in Portugal vooral om vis. Ook schaal- en schelpdieren zijn altijd populair. Om een citytrip Lissabon echt volledig te beleven, is het dus belangrijk om deze gerechten zeker ook een kans te geven. De plaatselijke restaurants bieden uitgebreide mogelijkheden.

Kort of lang

Een citytrip naar Lissabon kan dus geschikt zijn voor zowel een korte trip van enkele dagen, als voor een lange reis die tot wel twee weken kan duren. Dit komt doordat de stad zo groot en divers is. Enkele dagen lekker ontspannen is al goed mogelijk, maar wie alles gezien wil hebben en alle wijken en straten wil bezoeken, heeft daar de tijd voor nodig. Juist om die reden is het dus ook interessant om te weten dat het er het gehele jaar rond goed toeven is.