Mijn eigen ‘ik’ ontdekt tijdens een stilte retraite

stilte retraite

Tijdens een stilte retraite, ben ik mijn ware ‘ik’ tegen gekomen. Dankzij dit spirituele onderzoek, heb ik mijzelf in een heel ander daglicht zien staan. Op deze manier heb ik mijzelf wel beter leren kennen en heb ik zo aan mijzelf kunnen werken. Ik ben een persoon met gebruiksaanwijzingen. De meeste mensen waar ik al jaren mee om ga weten precies hoe zij mij moeten behandelen, maar dat is niet de juiste instellingen ben ik inmiddels achter. Zij zijn niet de personen die zich moeten veranderen, maar dat moet ik zelf doen.  stilte retraite

Een stilte retraite in Nederland als ook in het buitenland

Nadat ik via via te horen had gekregen, dat bijna iedereen mij best wel een akelig mens vonden, ben ik aan mijzelf gaan werken. Tijdens mijn zoektocht hoe ik dit het beste kon aanpakken kwam ik op de site van Werkplaats voor de Ziel terecht. Hier worden speciale stilte retraitevakanties georganiseerd, onder leiding van de geestelijke begeleider Joke Litjens. 

Deze vakantie heeft mij bijzonder goed gedaan. Behalve dat ik mij bijzonder goed heb kunnen ontspannen, heb ik naar mijzelf leren luisteren. Tegenwoordig luister ik naar mijn hart en niet naar de nukken in mijn hoofd. En zo heb ik nog veel meer handvatten gekregen om de juiste weg in te slaan.