camping pinksteren

Kamperen: populaire Nederlandse hobby, óók tijdens Pinksteren

Hoeveel Nederlanders precies graag hun vakanties doorbrengen op campings is moeilijk te zeggen, maar naar schatting zijn het er minimaal drie miljoen. Een aanzienlijk deel van hen probeert bovendien meerdere keren per jaar een verblijf op een camping te realiseren. Voor velen zijn de zomervakantie en de meivakantie het populairst, maar doorgaans is een camping Pinksteren ook behoorlijk goed gevuld. Ideaal aan het Pinksterweekend is natuurlijk dat dit weekend voor de meeste mensen minimaal een dag extra duurt. Bovendien is een plekje op een camping met Pinksteren meestal wat goedkoper dan bijvoorbeeld tijdens de zomer- of kerstvakantie. 

camping pinksteren

Een greep uit de vele voordelen van een campingverblijf

Of het nu met Pinksteren is of tijdens een andere periode in het jaar, kamperen is onder Nederlanders dus ontzettend populair. Hieronder lees je aan welke aspecten het campingleven zijn populariteit ontleent:

  • Op campings speelt het leven zich voor een groot deel in de buitenlucht af. Dit is goed voor de gezondheid en ook de gemoedstoestand gaat er hierdoor op vooruit.
  • Mede door het feit dat je bijvoorbeeld sanitaire faciliteiten maar ook recreatieve en sportieve voorzieningen met elkaar deelt heerst er op campings een mooi saamhorigheidsgevoel. Dit leidt maar al te vaak tot het aanknopen van nieuwe contacten en vriendschappen.
  • De meeste Nederlandse campings liggen op rustige plekken in de natuur. Vooral voor stedelingen is een campingbezoek dus een welkome afwisseling van het hectische alledaagse leven in de grote stad.