Hotel gordijnen

Hotel gordijnen

De soorten hotel gordijnen

Hotel gordijnen zijn natuurlijk onmisbaar in elk hotel. Ze hangen in elke hotelkamer om voor sfeer, privacy en verduistering te zorgen. Als u uw eigen hotel heeft of binnenkort uw eigen hotel gaat openen, is het dan ook essentieel om na te denken over welke gordijnen u in uw hotel wilt hebben. Gelukkig valt er een boel te kiezen qua stijlen, soorten en maten. In dit blog krijgt u van ons wat inspiratie. Lees snel verder!

Landelijke gordijnen

De locatie van uw hotel kan erg van invloed zijn op de sfeer ervan. Als u een hotel heeft op een meer afgelegen locatie, denk aan de rand van een natuurgebied, dan is de kans groot dat een landelijk interieur u erg aanspreekt voor uw hotel. Dan kunnen hotel gordijnen in een landelijke stijl natuurlijk niet ontbreken. Denk hierbij aan gordijnen met bijvoorbeeld een patroon erop of egale gordijnen in een relatief donkere kleur zoals olijfgroen of donkerbruin.

Moderne gordijnen

Heeft u een hotel in een wat meer stedelijk gebied? Of wilt u graag een hotel beginnen in een meer stadse en bewoonde omgeving? In die situaties zijn moderne interieurs met moderne gordijnen erg populair. Moderne hotel interieurs zijn vaak voorzien van lichte kleuren, strakke vormen en weinig poespas. Hier passen egale gordijnen met lichte kleuren vaak het beste bij. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gordijnen in het wit, grijs of beige.

Klassiek en retro

Wilt u het interieur van uw hotel op een klassieke manier aanpakken? Zodra u aan de klassieke hotel stijl denkt, denkt u waarschijnlijk aan gouden trapleuningen, hoge plafonds en bordeaux rode gordijnen. Nu hoeft u zeker niet exact dit plaatje over te nemen, maar u kunt er zeker inspiratie uit putten. Zo passen bordeaux rode gordijnen uitstekend in een retro hotel. Is dat iets te klassiek voor uw smaak? Dan kunt u ook voor okergeel, rood of een subtiele oranje tint gaan.

Meer inspiratie?

Wilt u meer inspiratie voor het interieur van uw (aankomende) hotel? Lees dan zeker nog wat meer van onze blogs.