Lees hier alle info over Curaçao en Bonaire 

Veel mensen kennen de eilanden Curaçao en Bonaire wel. De eilanden behoren tot de Nederlandse Antillen en de ABC-eilanden (samen met Aruba). Curaçao ligt in het Caribisch gebied en heeft een oppervlakte van 444 vierkante kilometer. Het ligt in de Caribische zee en het is er vrijwel het hele jaar door warm weer. In de zomer kan het zelfs oplopen tot bijna 40℃. Je vindt er prachtige stranden, de mooiste hiervan liggen aan de zuidwestkust. 

  • Mambo Beach, waarschijnlijk het meest bekende strand van Curaçao. Dit omdat er jaarlijks veel jongeren heengaan om te feesten. 
  • Santa Barbara Beach, hier vind je een luxe jachthaven en golfbaan. Het is er doordeweeks lekker rustig. 
  • Blue Bay Beach, de zee is hier rustig en je kunt hier fijn snorkelen. 
  • Playa Marie Pampoen, dit strand ligt bij een vissersdorpje waar je lekkere vis kunt eten. Door het geleidelijk aflopende strand is het geschikt voor kinderen.

Wat te doen op Curaçao

Klein Curaçao is een klein eilandje 25 km van de kust van Curaçao. Het is samen met Curaçao een zelfstandig land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Klein Curaçao is onbewoond, maar je kunt er wel dagtrips naar toe plannen. Klein Curaçao heeft een rijke geschiedenis voor zo’n klein eilandje, dus voor de geschiedenisliefhebbers zeker het bezoeken waard. Populair zijn de trips om lekker op het kleine bounty eilandje te gaan zonnen, zwemmen en snorkelen. De pontjesbrug op Curaçao is een een toeristische trekpleister, het wordt ook wel de Koningin Emmabrug genoemd. Het is een houten drijvende draaibrug met kenmerkende bogen. Houd jij van wandelen? Dan is het beklimmen van de Christoffelberg misschien iets voor jou. Dit is een 375 meter hoge berg en je kunt vanaf de top over het hele eiland uitkijken. Lees meer over Curaçao op 27vakantiedagen.nl Curacao

Bonaire bezoeken

Ben je al een keer op Curaçao geweest en ga je nu liever ergens anders heen? Ontdek dan eens Bonaire. Ben je op zoek naar een verblijf, vluchten of autoverhuur op Bonaire? Als je op ‘Lees hier alle info over Bonaire’ kun je veel informatie vinden over dit Caribische eiland. Op Bonaire is het leuk om uit te gaan door het bruisende nachtleven. Er zijn veel nachtclubs te vinden waar je lekker een drankje kunt drinken. Snorkelen en duiken zijn populaire activiteiten op dit eiland. De watertemperatuur van de zee ligt over het algemeen tussen de 25℃ en de 30℃, wat erg warm is en lekker is om in te zwemmen. De hoofdstad van het eiland is Kralendijk. Hier vind je allerlei leuke pastelkleurige huisjes.