Een rondreis Indonesie maken

Lange rijstvelden, veel eilanden en volop toeristische trekpleisters. Dan hebben we het natuurlijk over Indonesië. Een prachtig vruchtbaar land dat je zowel met een huurauto als op de fiets prima kunt verkennen. Het land is natuurlijk te groot om alleen maar met de fiets te verkennen, want het land telt maar liefst 17.000 eilanden. Dat zijn er veel! De bekendste eilanden zijn Java en Bali, maar dit zijn ook de drukste plaatsen in Indonesië. Je kunt ook kiezen voor minder populaire eilanden en in alle rust genieten van de wonderschone natuur en de betoverende bezienswaardigheden. In onze blog vertellen we meer over het maken van een rondreis Indonesie.

De Borobudur en Prambanan bezoeken

De Borobudur en Prambanan zijn de mooiste bezienswaardigheden op het eiland Java en deze mag je zeker niet tijdens een rondreis Indonesie missen. Het boeddhistisch heiligdom Borobudur ligt op een berg en is opgebouwd als een grote stoepa. Het is een bijzondere bezienswaardigheid die ook nog eens vlakbij de meest actieve vulkaan in Indonesië ligt. De Prambanan is feitelijk net zo mooi om te bewonderen, maar is meer een tempelcomplex. Waar prachtige tempels met de herkenbare puntdaken staan. Deze heb je vast en zeker wel eens op een foto of een ansichtkaart gezien. Ondanks dat is het natuurlijk compleet anders als je deze bouwwerken in levende lijve ziet. 

Dorpen en markten bezoeken tijdens rondreis Indonesie

Op de talloze eilanden van Indonesië vind je altijd wel dorpjes en markten waar je heerlijk overheen kunt struinen. Op veel locaties worden lokale specialiteiten en met de handgemaakte producten aangeboden. Een uniek gerecht, een overheerlijke lekkernij of een prachtig souvenir ga je hier tijdens de rondreis Indonesie wel vinden. De inwoners zijn ook ontzettend gastvrij en je maak zelfs kans om samen met één van hen een authentiek Indonesisch gerecht te maken. Dat op zich al een hele unieke ervaring is! Je komt ook meer te weten over de specerijen en ingrediënten die ze gebruiken.

De jungle bezoeken en snorkelen

Snorkelen en jungletochten zijn activiteiten die tijdens een rondreis Indonesie ongetwijfeld op het programma staan. Op eilanden, zoals Sulawesi, de Gili-eilanden en Bali vind je prachtige onderwaterwerelden. Het zijn dan ook perfecte locaties om te duiken of te snorkelen. Lokale ondernemers kunnen je meenemen en ze organiseren vaak leuke trips waaraan je tegen betaling kunt deelnemen. Zelfs beginners zijn van harte welkom! Ga je liever op zoek naar de natuurlijke leefomgeving van de Orang-Oetans? Dan is een jungletocht zeker de moeite waard!

Een onvergetelijke rondreis Indonesie

Een rondreis Indonesie is bijzonder en door de goede infrastructuur zijn de verschillende eilanden goed te bereiken. Zelfs op eigen houtje en in je eigen tempo wanneer je een camper of een auto huurt. Ga naar de mooiste locaties en laat je betoveren door het prachtige landschap, de ongerepte natuur en geniet van de gastvrijheid van de inwoners. Wil je genieten van een mooie zonsopkomst? Bezoek dan in de vroege uurtjes de Bromo-vulkaan op het eiland Java.Klik hier om jouw reis te boeken.