Rondreis door Australië met een camper

Wil je een rondreis in Australië maken? Kijk dan van tevoren goed welk vervoermiddel je daarvoor wilt gebruiken. Je kunt kiezen voor een georganiseerde reis met een bus of een luxe wagen nemen maar er wordt ook veelvuldig gekozen voor een camper. 

Kamperen op veel locaties in Australië mogelijk

Groot voordeel van een camper is dat je alle vrijheid hebt. Je kunt gaan en staan waar je wilt en als je ’s avonds een slaapplek wilt hebben zijn daar in Australië tal van mogelijkheden voor. Op bepaalde plaatsen langs de weg mag je vrij kamperen maar er zijn ook veel campings te vinden waar je kunt overnachten. Hiervoor betaal je wel wat maar het is stukken voordeliger dan een overnachting in een hotel. Op een camping verblijven is zeker aan te raden omdat dit veiliger is en je voorzien bent van alle gemakken van de kampeerplek. 

Camper kopen of huren? 

Een camper kun je in verschillende uitvoeringen huren. Als je van plan bent een lange rondreis door het uitgestrekte land te maken kun je er ook voor kiezen een camper te kopen. Dit kan zelfs gunstiger uitvallen dan het huren van een dergelijk vervoermiddel. Het is aan te raden op voorhand goed te bekijken wat het beste voor jouw situatie geschikt is. Kies je voor het huren van een camper? Bespreek deze dan tijdig zodat je er zeker van kunt zijn dat je de beschikking over het vervoermiddel hebt. Zeker in het hoogseizoen is de vraag naar campers groot en is reserveren vanuit Nederland geen overbodige luxe.