Rotterdam ontdekken per boot

Je kunt Rotterdam van een hele andere kant leren kennen vanaf het water. Om dit te kunnen ervaren is het aan te raden een boot te huren Rotterdam via Rotterdamboot.nl. De Boot huren Rotterdam biedt de mogelijkheid om via de website eenvoudig een boot te huren waarbij je kunt kiezen uit verschillende vaargebieden. De verhuurde boten zijn helemaal elektrisch aangedreven en worden Machinist 010-sloepen genoemd. Deze zijn uitgerust met een uniek en eenvoudig sturingssysteem en daarbij zijn ze zeer wendbaar. Om met deze boten te kunnen varen heb je dan ook geen vaarbewijs nodig, al is enige ervaring natuurlijk altijd handig. 

Een boot huren via de website

Je kunt eenvoudig een boot huren in Rotterdam door het formulier op de website in te vullen. Je reserveert de boot zo online en gaat vervolgens naar de ligplaats. Hier zal je een korte instructie ontvangen waarna je kunt genieten van de vrijheid op het water. Wanneer je een boot huurt, kun je kiezen uit vijf verschillende vaargebieden namelijk Coolhaven Delfshaven & de Schie, Noorderkanaal en Boezem, Rotte en Rottermeren en Bergse voor en achterplas. De opstapplaats van de laatste vind je op de kruising van de Prins Bernardkade en de Willem van Hillegaersbergstraat. Je vindt jouw gereserveerde rotterdamboot direct aan de steiger van de oever.

Een uitstapje per boot

Als je online een boot huurt in Rotterdam kun je daarbij ook kosteloos gebruik maken van extra opties zoals dekentjes, kussentjes, zwemvesten, een koelbox of een navigatielicht voor als je na zonsondergang wenst te varen. Indien je één of meerdere van deze opties wenst, kun je dit eenvoudig in het reserveringsformulier vermelden. Wanneer je liever niet zelf vaart, dan is het ook een optie om een kapitein in te huren. Kapiteins zijn echter beperkt beschikbaar en het is om deze reden aan te raden je hier op tijd over te informeren. De diensten van de kapitein kosten 10 euro per uur.