Zo boek je goedkoop een hotelovernachting

goedkope overnachting boeken

Cozy studio apartment design with bedroom and living space. Hotel room panoramic window, double bed, sofa and coffee table. Urban apartment concept

Kan jij ook wel een welverdiend nachtje weg gebruiken? Mooi, dan zit je hier in ieder geval goed. Wij delen met jullie graag een aantal tips & tricks hoe jullie het best een goedkope hotelovernachting kunnen boeken, zonder hierbij veel moeite te hoeven doen. Zo kan jij binnenkort eventjes heerlijk wegdromen en jezelf de rust geven die jij wel hebt verdiend!

Boek een last minute deal

Last minute ertussenuit? Vaak ben je dan ook een stuk voordeliger uit! Hotels hebben altijd een bepaald aantal kamers die beschikbaar zijn. Wanneer ze bijvoorbeeld nog een aantal kamers over hebben die niet op tijd worden geboekt (en dus eigenlijk ‘over’ zijn) stunten veel hotels ook wel eens met last minute deals. Wanneer je het dus niet erg vindt om op het laatste moment te boeken, zouden wij je zeker aanraden om te kijken naar een aantal last minute aanbiedingen. Korting gegarandeerd!

Kies voor een hotel net buiten de stad

Was je toch al van plan om met je auto weg te gaan? Kies dan voor een hotel dat net buiten het centrum van een stad ligt. Hotels in het midden van een stadscentrum zijn namelijk vaak een stuk duurder dan een hotel die er een klein stukje vandaan ligt. Zo kun je makkelijk geld besparen op de locatie en kun je toch kiezen voor een wat duurder hotel. Kies bijvoorbeeld voor een overnachting in één van de hotels met jacuzzi bij VakantieDealz.nl en verwen jezelf met een luxe getaway!

Vermijd het weekend

Als het mogelijk is, probeer zoveel mogelijk het weekend te vermijden wanneer je een nachtje weg wil. Vaak is een overnachting op vrijdag en zaterdag altijd een stuk duurder dan doordeweeks. Wil je toch het liefst weg in ‘t weekend? Kies dan voor een verblijf van zondag op maandag en neem maandag een halve vakantiedag op. Dit scheelt jou zeker weer een aantal euro’s!

Vergelijk verschillende websites met elkaar

Ook kan het zo zijn dat op de ene website het hotel duurder is dan op een andere website. Dit heeft ook weer te maken met de afspraken die boekingssites maken met de hotels of het aantal kamers dat er wordt ingekocht. Zorg er dus voor dat je het desbetreffende hotel op verschillende websites met elkaar vergelijkt, zodat je altijd het voordeligst uit bent. Ook kun je soms profiteren van extra korting wanneer je kiest voor een compleet arrangement in plaats van alleen een losse overnachting.