Vijf dingen om te zien tijdens uw vakantie in België

België wordt een erg populaire vakantiebestemming voor het hele gezin in Europa. Vakantiegangers gaan graag met het gezin op vakantie in België en huren zelfvoorzienende vakantiewoningen. België heeft een aantal geweldige vakantievilla’s en zelfstandige vakantieappartementen die rechtstreeks van hun eigenaren kunnen worden gehuurd als vakantieaccommodatie.

De belangrijkste internationale luchthaven hier is de luchthaven van Brussel, die vóór de nieuwe naam Zaventem heette. Als u al in Europa bent, kunt u hier gemakkelijk met de bus of trein komen. Er zijn enkele internationale busdiensten die van en naar België rijden. Er zijn dagelijks internationale diensten naar België met de Belgische Spoorwegen.

Kust en steden

België ligt in het westelijke deel van Europa en heeft samen zo’n 65 kilometer lange zeekust aan de Noordzee en de Straat van Dover. Het wordt omsloten door Frankrijk, Duitsland, Nederland en Luxemburg. De belangrijkste rivieren van België, de Maas en de Schelde, zijn erg belangrijk voor het handelsverkeer. De hoofdstad van België is Brussel.

De hoofdstad is niet de enige plek om te zien en te bezoeken in België. Er zijn veel andere fascinerende steden, waaronder Gent, Luik, Leuven en Brugge. Ze hebben een zeer imposante architectuur, een geweldige keuken en een gezellig nachtleven.

Brugge

Omdat het een zeer mooie en goed bewaard gebleven middeleeuwse stad in Europa is, staat Brugge in België bekend als het Venetië van het noorden. Antwerpen staat bekend om mode en design in België. Het bergachtige gebied van de Ardennen in het oosten is een erg mooie plek om te zien.

Enkele plaatsen om te bezoeken tijdens uw vakantie in België zijn het Gravensteen, ook wel het Gravenkasteel genoemd. Het is gelegen in het hart van Gent en was een zeer machtige zetel van de 12e-eeuwse graven van Vlaanderen. Het is een typisch kasteel met gracht, torentjes en pijlspleten. Het uitzicht vanaf de kantelen is fantastisch.

Natuur

Natuurreservaat de Hoge Venen of ook wel Hoge Venen genoemd is een drassig heidegebied met bossen en overwaaiende wind. Het is een plateau boven de heuvels van de Duitse Eifel. Mensen die van wandelen en fietsen houden, zijn hier te zien. Men kan zeggen dat de Menenpoort of Meensestraat een heel trieste herinnering aan het Ieperse verleden is. Je zult de namen zien van 54.896 Britse en Commonwealth-troepen, die tijdens de Eerste Wereldoorlog in de loopgraven van Vlaanderen verloren gingen, gegraveerd op de enorme witte poort. Het verkeer stopt elke avond om 20.00 uur en je hoort het geluid van de Last Post.

Het Jubelparkmuseum is een ongelooflijke plek met 350.000 artefacten, die overal worden verzameld. Ze komen overal ter wereld uit alle culturen en nationaliteiten. Het majestueuze Koninklijk Museum voor Kunst en Geschiedenis heeft een permanente collectie van al deze geweldige dingen.

Het opmerkelijke centrale plein van Brussel, ook wel bekend als de Grote Markt, is trots op de beste barokke gildehuizen van België, terrasjes en gezellige restaurants. Het is verborgen in het hart van de oude stad. Je kunt het pas zien als je de plek binnenkomt via de smalle straatjes. België staat bekend om zijn bijzondere producten zoals bier, overheerlijke chocolaatjes, prachtig kant, en mag je de Belgische wafels niet missen