Op safari door Tanzania

Ik ben een ontzettende fan van safari’s en Afrika. Daarom wil ik volgend jaar graag op safari naar Afrika. Het schijnt dat Tanzania zeer de voorkeur heeft bij mensen die ik gesproken heb. Na wat speurwerk op het Internet gedaan te hebben ontdekte ik de site van Tayari-safari.com. Zij bieden safari’s in Tanzania aan. Ik las bijvoorbeeld over een rondreis van 2 weken door wereldberoemde safariparken, zoals bijvoorbeeld Serengeti. Ik ben niet alleen erg geïnteresseerd in wilde dieren maar ook in de gebruiken van lokale stammen.

Naast het ondernemen van een safari en het ontmoeten van de lokale stam kun je ook bijvoorbeeld Kilimanjaro beklimmen. Erg avontuurlijk en wellicht iets voor mij. Je kunt ook vrijwilligerswerk doen en op deze manier iets terug doen voor de derde wereld, als westerling.

Ik hoop dat ik een gezellig groep mede-reizigers krijg en een enthousiaste groepsleider. Dat maakt altijd een groot verschil uit. Ik ben zelf inmiddels als aardig ervaren als het aankomt op grote, avontuurlijke reizen ondernemen. Zo ben ik laatst nog naar Thailand gegaan en heb hier een rondreis gedaan, wat ontzettend leuk was. Ook heb ik Midden-Amerika al eens bezocht, Costa Rica stond hier op de planning. Dit land doet erg veel aan eco-toerisme.

Ik heb ontzettend veel zin in mijn reis naar Tanzania. Ik heb hieronder al een aantal foto’s gepubliceerd, om te laten zien wat je kunt verwachten.

leeuwen kinderen header_zonsopgang