Weekendje Hamburg

Hamburg is een van de mooiste steden in Duitsland. Het is rijk aan geschiedenis en mooie architectuur. Dit is zeker een stad die je in Duitsland moet hebben gezien. In deze reisblog vertel ik jullie over de top plaatsen die je in Hamburg moet zien.

Speicherstadt

De Speicherstadt is vandaag beschermd als werelderfgoed. Het heeft een eigen sfeer en het is gezellig om hier een wandeltje te plannen. Je vindt hier prachtige oude gebouwen en moet enkele grachten oversteken onderweg. Al de gebouwen die je hier ziet waren vroeger pakhuizen. Sommige zijn kortgeleden omgebouwd tot appartementen, andere zijn bezoekersattracties geworden zoals het Miniaturv Wunderland.

De Hafen City

Naast de Speicherstadt is de Hafen City. Dit is een redelijk nieuwe wijk aan het water. De Hafen City is gebouwd op teruggewonnen land van de rivier de Elbe. Het is hier een heel andere sfeer dan in de speicherstadt. Hier vind je moderne appartementen en bureaus. Een van de meest bekende bezienswaardigheden van Hamburg bevindt zich ook hier. De Elbphilharmie is een moderne concertzaal die alle ogen op zich trekt.

Planten un Blomen

In een lijst van de beste stadsparken van Europa, verdient deze stadspark zeker een plekje. In deze park vind je alles van tuinen, gazons, vijvers en botanische plantages en nog veel meer. Hier kun je ook een prachtige watershow vervolgen met muziek erbij, een feest voor je ogen.

Boottocht

Als je in Hamburg bent moet je zeker de haven bezoeken, hij is namelijk een van de grootste in Europa. Met een boottocht kun je de hele haven gaan bekijken en ondertussen ook nog veel leren met de gidsen die vaak bij zo een boottocht behoren.

Reeperbahn

Uitgaan in Hamburg is iets heel speciaals. Op de Reeperbahn vind je alles wat je nodig hebt om een leuke avond te hebben. Bars, clubs en nog veel meer. Het beste is dat er om 5.30am de vismarkt open gaat. Hier kun je een vers broodje vis kopen na een lange nacht feesten.

Als je deze reisblog interesant vond, kun je zeker een kijkje nemen op https://avonturen.nl/  voor soortgelijke reisblogs.